Fysiotherapie

Studentendokter werkt samen met Fysioplein, dé specialist in de regio Den Haag en Delft op het gebied van fysiotherapie en revalidatie bij gewrichts- en spierklachten. Patiënten die door verschillende klachten op deze terreinen hinder ondervinden in hun werk of sport kunnen bij Fysioplein terecht.

De praktijk wordt gekenmerkt door een informele sfeer. Bovendien is er geen wachttijd voor het maken van een eerste afspraak. Door samen te werken met een aantal gerenommeerde ziekenhuizen en top-specialisten kan een patiënt, indien nodig, snel worden doorverwezen.

Het doel van de aanpak  is om je zo snel mogelijk weer in beweging te krijgen. Het is belangrijk dat je begrijpt wat de klacht of blessure precies inhoudt en waarom er voor een bepaalde therapie gekozen wordt. Dit om meer inzicht te geven wat er precies aan de hand is. Ongeveer 80% van de behandelingen bestaat uit oefentherapie die, waar nodig, ondersteund wordt met ‘hands on’ therapie. Voor een optimaal en snel herstel wordt er gebruik gemaakt van huiswerkoefeningen, die je thuis kan uitvoeren.

Door goed te kijken wanneer de klachten precies op optreden kan de belastbaarheidgrens worden vastgesteld en kan er een specifiek trainingsprogramma worden ontwikkeld. Regelmatig wordt er geëvalueerd met behulp van verschillende testen, zoals bijvoorbeeld een cybextest, om te beoordelen of de verwachte doelen worden gehaald.  Je kunt ook terecht voor onder andere sportschoenadvies, echografie, Medical Taping Concept en looptraining.

Regel direct je eigen huisarts in Den Haag en schrijf je in bij de Studentendokter